Groente-Roerbakschotel

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
10 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 8 babymaïskolfjes
  • 3 wortels
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 300 g peultjes
  • 100 g taugé
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 1 theelepel fijngehakte verse gember
  • 1/2 bosje verse koriander
  • De geraspte schil van 1/2 groene citroen
  • 1 takje citroengras
  • Plantaardige olie naar smaak
  • Sesamolie naar smaak
  • Oestersaus naar smaak
    Voorbereiding:
  1. Was de groenten. Snijd de paprika's in reepjes, de peultjes in diagonale stukjes, de wortels eerst in reepjes en daarna diagonaal.
  2. Schraap het velletje van de gember en rasp de gember; hak de koriander fijn, rasp de citroen, hak het citroengras zeer fijn. Meng deze ingrediënten in een kommetje en zet apart.
  3. Verhit de wok, besprenkel met olijfolie, voeg de wortels, peultjes, paprika's en erwtjes toe en sauteer voortdurend met behulp van een spatel.
  4. Besprenkel de gare groenten met oestersaus en sesamolie.
  5. Voeg tot slot de taugé toe en het kruidenmengsel uit het kommetje.
    Tip van de chef:
    Besprenkel vlak voor het serveren met het sap van een 1/2 citroen.
Groente