Tataki Van Tonijn Met Kruiden En Sesam, Paksoi En Gegrilde Shiitakes

Moeilijkheidsgraad:
**
Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
approx. 10 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
    Voor de marinade
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl rode peper
  • 1 tl korianderkorrels
  • 1 el ruwe suiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el versgehakte gember
  • Voor het gerecht
  • 500 tonijn
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 el zwarte sesam
  • 2 el witte sesam
  • Paksoi
  • Shiitakes
    Bereiding:
  1. Bereid eerst de marinade. Maal de korianderkorrels fijn in een vijzel.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Snijd de tonijn in plakken van ongeveer 4 cm breed en leg ze in de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
  3. Wentel de stukken tonijn daarna in de mengeling van zwarte en witte sesam zodat ze rondom een mooi korstje krijgen. Verwarm de plancha 5 minuten voor.
  4. Leg daarna de stukken tonijn op de kookplaat en laat 3 minuten aan elke kant grillen.
  5. Zet de temeratuur iets lager, voeg de paksoi en de shiitakes toe en bak voor enkele minuten.
  6. Snijd de tonijn in dunne plakken en en garneer met de groenten. Dien onmiddellijk op.
Plancha