50 g gemengde kleine slablaadjes (rucola, veldsla …)
1 grote bos gemengde kruiden (peterselie, bieslook, dragon, kervel, munt en koriander)
Voor de saus:
4 el olijfolie
1 el zoete sojasaus
sap van ½ limoen
Voorbereiding:
Maak eerst de inktvisjes proper en dep ze droog met keukenpapier.
Bereid de marinade. Hak de look en het rode pepertje zo fijn mogelijk.
Voeg beide samen met de olijfolie, sojasaus, nuoc-mâm, citroen en cassonade.
Schep de inktvisjes voorzichtig onder de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Bereid ondertussen de salade. Spoel de verschillende soorten sla. Rits de blaadjes van het kruidentuiltje. Knip alles fijn met een schaar en giet in een grote slakom. Emulgeer alle ingrediënten voor de saus.
Verwarm de plancha voor tot hij mooi warm is. Leg er de inktvisjes op en bevochtig met wat marinade. Laat ongeveer 5 minuten garen en draai regelmatig om.
Serveer de gebakken inktvisjes samen met de kruidensalade en de saus.