Zalmsteak Met Sesamkorst

Voorbereidingstijd
10 minutes
Bereidingstijd
15 minutes
Voor personen
5
Ingrediënten:
  • 900 g Schotse Red Label zalm
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 2 eetlepels groene-anijszaad
  • 2 eidooiers
  • Olijfolie naar smaak
  • Tafelzout en witte peper
Voorbereiding:
  1. Koop bij de viswinkel zalmfilet zonder vel of graten. Snijd de vis in normale porties. Meng sesamzaad, maanzaad, groene anijs, zout en peper in een kommetje.
  2. Maak het beslag door de eidooiers los te kloppen met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel water en wat zout. Bestrijk één zijde van de zalm met dit beslag en bedek daarna met het zaadmengsel. Bak de zalm op de grillplaat of op de grill uitsluitend op de kant waar de korst zit – dit heet unilateraal koken – en serveer met een schijfje citroen of wat sinaasappelboter.
    Tip van de chef:
    Zalm is op zijn best als hij van binnen roze is.
Zeevruchten