Eendenborstfilet Met Gedroogd Fruit

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
approx. 20 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 2 grote eendenborstfilets
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 30 g rozijnen
  • 50 g gepelde hazelnoten
    Voorbereiding:
  1. Snijd de gedroogde vruchten fijn, hak de hazelnoten en meng.
  2. Maak inkepingen in de vetlaag van de filets zonder in het vlees te snijden. Bestrooi de vleeszijde overvloedig met peper en zout.
  3. Leg een van de filets met de vetlaag op een plank en voorzie een touwtje om het gebraad op te binden. Bestrooi de vleeszijde met het noten- en vruchtenmengsel en bedek met de tweede eendenborstfilet. Bind de filets samen op. Druk goed aan en zorg dat de vulling er niet uit loopt.
  4. Warm de barbecue op. Kleur de eendenborstfilets aan beide kanten mooi aan. Wikkel de filets in aluminiumfolie, druk goed aan en sluit. Prik met een vork in de folie (4 à 6 gaatjes), zodat de damp tijdens de garing kan ontsnappen.
  5. Plaats de papillot terug op de grill van de barbecue, verlaag de temperatuur en laat het vlees een tiental minuten garen. Draai de papillot na vijf minuten om.
  6. Neem de papillot van het vuur en laat het vlees 5 minuten rusten in de folie. De warmte zal zich nu gelijkmatig verspreiden en het vlees blijft lekker mals.
Kip