Gebraden Kip Met Cider

Voorbereidingstijd
< 20 minutes
Bereidingstijd
50 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 1 scharrelkip van ten minste 1,8 kg
  • 1 kg Reine des Reinette appels (smakelijke dessertappel, verkrijgbaar vanaf midden- tot laat appelseizoen)
  • 50 g boter
  • 1 fles rauwe-appelcider
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 uien en 4 sjalotten
  • 1 bouquet garni
  • 1 citroen
  • Guérande-zout (zeezout) en witte peper
Voorbereiding:
  1. Flambeer de kip eventueel. Was de appels en snijd deze in vier parten.
  2. Verwarm de barbecuegrill voor tot 240°C.
  3. Meng de kippenbouillon met water en zet apart.
  4. Pel de uien en sjalotten en snijd ze in tweeën.
  5. Wrijf de kip in met citroen. Doe de citroen daarna samen met het bouquet garni, een eetlepel Guérande-zout en 2 mespunten peper in de buikholte van de kip. Plaats de kip op de basis en leg de appels en wat klontjes boter eromheen. Braad de kip gedurende 15 minuten en besprenkel hem dan met cider en kippenbouillon. Herhaal dit regelmatig gedurende de hele kooktijd (45 tot 55 minuten).
    Tip van de chef:
    Besprenkel de kip gedurende het braden regelmatig met een kleine soeplepel met cider en kippenbouillon om de zijkanten heerlijk zacht en knapperig te maken.
Kip