Varkensribben En Gegrilde Maïskolven Met Gerooktepaprikapoeder

Moeilijkheidsgraad:
**
Voorbereidingstijd
1 hour
Bereidingstijd
2 hours 30 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
    Voor de barbecuesaus:
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 140 g tomatenconcentraat
  • 2 el tomatenazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 5 cl rode wijn
  • 2 el worcestersaus
  • 1 kl yellow mustard
  • 1 bosje tijm
  • 1 el paprika
  • Peper en zout
  • Voor de bereiding:
  • 4 maïskolven met bladeren
  • 50 g zalfzachte boter
  • 1 kl gerooktepaprikapoeder
  • limoenzeste
  • 1,5 kg varkensribben
    Voorbereiding:
    Ribs and Corn:
  1. Pel de ui en het lookteentje. Snipper beide zo fijn mogelijk en kleur aan in een scheutje olie. Voeg het tomatenconcentraat en de azijn toe, en laat enkele minuten koken op een zacht vuur.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en laat een tiental minuten sudderen. Giet het mengsel in een gesteriliseerde bokaal, laat afkoelen en zet de saus in de koelkast. Saus die de dag voordien wordt bereid, smaakt extra lekker!
  3. Prepareer ook de ribben op voorhand. Verwijder het vlies rond de beenderen en maak kruisgewijze insnijdingen in de vetlaag. Leg de ribben in een diepe schotel en besprenkel met barbecuesaus. Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de barbecue voor op een zacht vuur. Wikkel de ribben in aluminiumfolie en laat ze gedurende 1,5 uur garen. Draai het vlees en laat nog een uur bakken. Verwijder de aluminiumfolie en laat het vlees 15 minuten rusten voor het serveren.
  5. Plooi de bladeren van de maïskolven over zonder ze los te maken van de stengel en verwijder de zijdestrengen. Wikkel de kolven opnieuw in en dompel ze een kwartiertje onder, zodat ze niet verbranden tijdens het bakken. Laat ze goed uitlekken.
  6. Bereid de gearomatiseerde boter op basis van de zalfzachte boter met het gerooktepaprikapoeder en de limoenzeste. Wrijf de maïskolven in met dit mengsel. Laat de kolven zo’n 10 à 15 minuten bakken op de barbecue. Draai ze regelmatig om en besprenkel ze met de rest van de gearomatiseerde boter.
  7. Serveer de ribben met de maïskolven en de resterende barbecuesaus.
Varkensvlees