Pannenkoeken Met Blauwe Bessen En Amandelboter

Moeilijkheidsgraad:
**
Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
approx. 25 minutes
Voor personen
Makes 1 dozen
Ingrediënten:
    Voor de amandelboter:
  • 300 g verse amandelen
  • ½ kl kaneel
  • ½ kl kardemompoeder
  • Voor de pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 140 g tarwebloem
  • 40 g suiker
  • 6 g bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt natriumbicarbonaat
  • 15 cl karnemelk
  • 60 g boter
  • 125 g diepgevroren blauwe bessen
  • 40 g verse blauwe bessen
  • een beetje poedersuiker
    Bereidingswijze:
  1. Maak eerst de amandelboter. Giet de amandelen in de kom van uw hakmolen. Laat het apparaat met korte tussenpozen hakken, zodat de noten na elke hakbeweging kunnen afkoelen en de mixer niet oververhit raakt. Mix gedurende een tiental minuten tot een pasta. Voeg het kaneel en de kardemom toe en zet aan de kant.
  2. Scheid de eieren, zet de eigelen apart en klop de eiwitten tot ze niet meer doorzichtig zijn.
  3. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout en het natriumbicarbonaat in een kom. Laat de boter smelten en voeg toe aan het mengsel. Let Op! Zorg dat de boter voldoende afgekoeld is voor je het toevoegt. Giet er ook de eigelen en karnemelk bij. Meng en voeg vervolgens de diepgevroren blauwe bessen toe.
  4. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mengsel.
  5. Laat een klontje boter op de plancha smelten. Wanneer de boter gesmolten is, giet er een lepel deeg op en laat 1 à 2 minuten bakken. Draai de pannenkoek om zodra er belletjes op het oppervlak vormen. Laat nog enkele minuten goudbruin bakken.
  6. Schik wat verse blauwe bessen op de pannenkoek en bestrooi met wat poedersuiker. Serveer onmiddellijk met de amandelboter!
Desserten