Pizza Met Mozzarella En Rucola

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
10 minutes
Voor personen
For 4 people
Ingrediënten:
    Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 5 cl olijfolie
  • 20 cl of warm water 
  • 20 cl warm water
  • 20 g bakkersgist of Briochin gist  

  • Voor de vulling:
  • 10 cl tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 2 mozzarella's
  • Zwarte olijven naar smaak
  • Olijfolie naar smaak
  • Raketsla (rucola) naar smaak
Voorbereiding:
Voor het deeg:
  1. Maak de barbecue aan en sluit het deksel (om een temperatuur van 250°C te bereiken).)
  2. Los de gist op in het warme water en voeg een lepel bloem toe. Laat gedurende 10 minuten rijzen.
  3. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daarin het zout, de olie en de gist.
  4. Meng alles goed door elkaar en trek en kneed het deeg dan gedurende ongeveer 10 minuten.
  5. Leg het deeg zodra het flexibel aanvoelt in een met bloem bestoven kom, bedek de kom met een doek en zet hem weg op een warme plaats (25°C). Laat het deeg rijzen totdat het in volume verdubbelt.
  6. Vouw het deeg over zichzelf heen en leg het dan op een met bloem bestrooid oppervlak. Rol het met een deegroller uit tot een 5 mm dikke, ronde lap.
  7. Bestuif de pizzabakplaat licht met bloem en leg de lap deeg erop.
  8. Bak het deeg gedurende 5 minuten met gesloten deksel. Het deeg moet wit worden.
    Voor de pizza:
  1. Snijd de mozzarella en de tomaten (verwijder de zaadlijsten) in plakken.
  2. Bedek het deeg met een dunne laag tomatensaus, leg de tomaten- en mozzarellaplakken erop en besprenkel met olijfolie.
  3. Sluit het deksel en bak gedurende 4 tot 5 minuten.
  4. Haal de pizza uit de barbecue en voeg de olijven en raketsla (rucola) toe.
    Tip van de chef:
  1. Doe nooit zout bij de gist.
  2. Er kan verse tijm of salie aan het deeg worden toegevoegd.
  3. Voor wat extra smaak aan de tomatensaus sauteer je in een pan op een laag vuurtje 2 knoflookteentjes in een beetje olijfolie. Daarna voeg je de tomatenpulp toe (pakje van 400 gram) samen met een eetlepel fijne suiker en wat zout. Het geheel wordt vervolgens gedurende 15 minuten op zacht vuur gekookt en goed doorgeroerd.
Pizza