Libanese Kefta Met Gegrild Griesmeel Met Amandelen

Moeilijkheidsgraad:
**
Voorbereidingstijd
40 minutes
Bereidingstijd
10 minutes
Voor personen
5
Ingrediënten:
    Voor de kefta
  • 300g rundergehakt
  • 200g lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 bosje gehakte koriander
  • 2 eieren
  • Voor het gegrilde griesmeel
  • 350g gekookt griesmeel
  • 30g amandelschilfers
  • 50g pijnboompitten
  • 50g gele rozijnen
  • Voor de yoghurtsaus
  • 1 fijngehakte komkommer
  • 2 tl versgehakte munt
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • Zout en peper uit de molen
    Bereiding:
  1. Pel de uit en hak zo fijn mogelijk. Meng het lams- en rundgehakt in een grote kom. Voeg de kruiden, de fijngehakte ui en de koriander toe. Kneed het mengsel tot het goed gemengd is.
  2. Neem een klein beetje gehakt en rol het tussen uw handpalmen tot een bolletje. Leg aan de kant. Verwerk zo ook de rest van het gehaktmengsel.
  3. Maak de yoghurtsaus. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kom en breng op smaak. Besprenkel met wat olijfolie vlak voor het opdienen. Zet aan de kant.
  4. Verwarm de plancha voor op een hoog vuur. Giet er een scheutje plantaardige olie op en laat de kefta op een middelmatig vuur bakken tot ze rondom mooi bruin zijn.
  5. Gril de pijnboompitten en amandelen op de plaat. Voeg het griesmeel en de rozijnen toe en laat enkele minuten mee garen. Serveer de kefta met het griesmeel en de yoghurtsaus.
Plancha