Brochettes Van Sint-Jakobsnoten Met Rozemarijn, Eekhoorntjesbrood En Chorizo

Moeilijkheidsgraad:
**
Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
approx. 5 minutes
Voor personen
5
Ingrediënten:
    Voor de marinade:
  • sap van een sinaasappel
  • sap van ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • 24 sint-jakobsnoten
  • 4 grote paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
  • 24 schijfjes chorizo
  • 8 takjes rozemarijn
  • Zout en peper uit de molen
    Voorbereiding:
  1. Bereid de marinade. Meng het sinaasappel- en citroensap met de olijfolie. Zet even aan de kant.
  2. Maak de sint-jakobsnoten schoon en spoel ze in koud water. Laat uitlekken en dep ze met een doek.
  3. Pareer de paddenstoelen en houd enkel de hoed. Snijd ze in twee (of in vier als ze echt heel groot zijn).
  4. Maak een scherpe punt aan de rozemarijnstakjes en prik er achtereenvolgens de paddenstoelen, schijfjes chorizo en sint-jakobsnoten op.
  5. Maak zo 8 brochettes. Schik de brochettes in een diepe schotel en overgiet met de marinade. Laat een dertigtal minuten marineren.
  6. Gaat u bijna aan tafel, laat de brochettes dan uitlekken en gril ze 2 à 3 minuten aan elke kant op de goed warme plancha. Zijn de brochettes bijna gaar, overgiet ze rechtstreeks op de plancha met de marinade en laat ze nog enkele minuten karamelliseren. Kruid af met zout en peper uit de molen.
  7. Serveer de brochettes met een beetje rucola.
Plancha