Gewaagde Gegrilde Ribbetjes

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
60 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 2kg varkensribben van de lende
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen rode peper
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 vellen (60x45 cm) barbecue folie, licht bespoten met anti-aanbakspray
  • 8 ijsblokjes
  • 250 ml barbecuesaus
  • 125 ml abrikozenjam
    Voorbereiding:
  1. Maak de grill klaar voor direct grillen. Snijd het ribstuk in stukken van 4 tot 6 ribben.
  2. Meng paprikapoeder, basilicum, uienpoeder, knoflookpoeder, rode en zwarte peper in een kommetje. Wrijf het kruidenmengsel op beide zijden van de ribben. Leg 1kg ribben in één laag in het midden van elk vel aluminium. Leg 4 ijsblokjes bovenop elke laag vlees.
  3. Vouw de zijden en uiteinden van de folie dubbel en dicht, maar met voldoende ruimte om hitte te laten circuleren. Plaats de pakketjes op de bakplaat. Meng de barbecuesaus en abrikozenjam door elkaar en zet apart.
  4. Schuif het verpakte vlees van de bakplaat op de grill. Gril met gesloten deksel gedurende 45 tot 60 minuten. Maak dan voorzichtig één kant van elk pakketje open om de stoom te laten ontsnappen.
  5. Maak vervolgens de pakketjes helemaal open en leg de ribben op het grillrek. Smeer het barbecuesausmengsel met een kwastje op het vlees. Gril nog eens 5 tot 10 minuten, ondertussen steeds besmerend met de saus en het vlees voortdurend draaiend.
Varkensvlees