Zelfgemaakte Burgers

Voorbereidingstijd
< 10 minutes
Bereidingstijd
approx. 4 to 5 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
    Voor 4 burgers
  • Burgers: 4 x 150 g
  • 4 broodjes (bolletjes)
  • 4 plakken Cheddarkaas.
  • Gebakken of rauwe ui.
  • 6 schijven tomaat
  • 6 slabladeren
  • 4 Russische augurken
  • Voor de saus
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1/2 eetlepel wijnazijn.
  • 35 cl plantaardige olie
  • 1 eetlepel Savora mosterd
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:
    Voor de burgers:
  1. Was de sla en hak deze fijn. Snijd de tomaten in plakken; verwijder de zaadlijsten.
  2. Snijd de augurken in dunne plakjes of julienne.
  3. Rooster de binnenkanten van de broodjes bovenop de grill.
  4. Bestrooi het vlees licht met zout en braad één kant gedurende 2 minuten. Keer het vlees om en leg er een plak Cheddarkaas op. Braad nog eens 2 minuten (voor rood vlees).
  5. Bereid de burger: doe wat saus op de onderste helft van een broodje en leg daar vervolgens vlees, ui, tomaat, augurk en sla op. Doe daar nog wat saus bovenop en dek toe met de andere helft van het broodje.
    Voor de saus:
  1. Doe één eidooier, de mosterd en een snufje zout in een mengkom. Voeg al kloppend met een garde de olie toe.
  2. Maak er een mooie stevige mayonaise van door flink hard te kloppen en voeg al kloppend de azijn toe. Maak af met de Savora mosterd.
    Tip van de chef:
  1. Zelfgemaakte mayonaise kan 48 uur lang in de groentela van de koelkast worden bewaard zonder dat de saus gaat schiften.
  2. Vervang de Cheddarkaas door Reblochon of blauwe kaas voor een verrassend andere smaak. In plaats van Savora mosterd kunnen verse kruiden worden toegevoegd (basilicum, munt en dragon).
Rundvlees