Grilde Forel Met Eenvoudige Zomersalade

Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
5
Voor personen
Ingrediënten:
    Voor de vis:
  • 5 verse forel (of makreel)
  • zout, witte peper
  • 1-2 citroenen
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie

  • Voor de salade:
  • 2 handen rucola
  • 3 handen gemengde sla
  • 2 sinaasappels
  • 1 grapefruit
  • handje zwarte olijven (kalamata)
  • 5-6 eetlepels koolzaadolie
  • 1 kleine eetlepel Dijon-mosterd
  • 2-3 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • snufje chili (optioneel)
  • zout, witte peper
Voorbereiding:
Voor de vis:
  1. Maak drie diagonale insnijdingen van niet meer dan 0,5 cm diep aan beide zijden van de vis.
  2. Bestrooi met zout en peper, besprenkel met citroen en bestrijk licht met wat olie.
  3. Verhit de grill tot matige warmte en gril de vis 10-15 minuten, waarbij u hem af en toe omdraait.
  4. Het vlees moet makkelijk van de graat komen, maar niet droog zijn.

Voor de salade:
  1. Ontvel de sinaasappels en grapefruit en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Doe ze in een kom en voeg de olijven, rucola en gemengde sla toe.
  3. Maak van de overige ingrediënten een dressing en proef deze.
  4. Meng door de sla en voeg zout en peper naar smaak toe.
Zeevruchten