Gegrilde Aardappelschijfjes

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
10 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 4 grote aardappels
  • 5 cl olijfolie
  • Verse tijm of bonenkruid (sarriette) naar smaak
  • Tafelzout naar smaak
    Voorbereiding:
  1. Was en schrob de aardappels.
  2. Snijd de aardappels in schijfjes van 8 mm.
  3. Kook ze 5 minuten in water waar wat zout aan is toegevoegd.
  4. Giet de aardappelschijfjes af, bestrijk ze met olijfolie en strooi er dan verse tijm of bonenkruid over.
  5. Plaats de aardappelschijfjes op de bovenste barbecuegrill en bak ze 5 minuten aan elke kant.
    Tip van de chef
  1. Voor een ruitjespatroon op de aardappelschijfjes draai je ze na 2 minuten 90° (op dezelfde kant) en laat ze zo nog 3 minuten bakken voordat je ze omkeert.
Groente