Pizza Op De Barbecue

Moeilijkheidsgraad:
**
Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
approx. 5 minutes
Voor personen
2
Ingrediënten:
    Voor het pizzadeeg:
  • 5 g actieve droge gist
  • 1 kl suiker
  • 200 g bloem
  • 50 g maïsbloem
  • ½ kl zout
  • 12 cl lauw water
  • 1 yoghurt
  • 6 cl olijfolie
  • Voor de garnituur:
  • 2 kipfilets
  • 50 g verse kaas
  • een twintigtal kerstomaatjes (2 kleuren)
  • 4 verse vijgen
  • 20 g rucola
  • 20 g Parmezaanse kaas
Voorbereiding:
  1. Giet het lauwe water in een mengkom en voeg de gist en suiker toe. Laat 10 à 15 minuten inwerken tot het mengsel opschuimt.
  2. Meng de twee soorten bloem met het zout en maak een kuiltje. Giet het gistmengsel in het kuiltje. Voeg de yoghurt toe. Kneed het geheel tot een homogene massa die elastisch en lichtjes kleverig aanvoelt.
  3. Leg het deeg in een lichtjes ingeoliede mengkom en dek af met een propere handdoek. Laat het deeg minstens 1 uur rijzen op kamertemperatuur of wacht tot het in volume is verdubbeld.
  4. Verdeel het gerezen deeg in twee porties en druk het deeg met de handen plat op een met bloem bestrooid werkvlak.
  5. Zet de barbecue aan, leg de pizzaplaat erop en laat deze een tiental minuten opwarmen. Leg de pizzabodems op de warme plaat, sluit de barbecue en laat 2 à 3 minuten bakken tot het pizzadeeg onderaan mooi krokant is.
  6. Leg de kipfilets op de grill en laat ze op een zacht vuurtje bakken. Zet ze even aan de kant.
  7. Keer de pizza’s om met een spatel en besprenkel met olijfolie. Snijd de kipfilets in blokjes en de vijgen in vier. Verdeel de verse kaas, de kipblokjes en de stukjes vijg over de pizzabodems. Laat nog 2 minuten doorbakken.
  8. Werk de pizza’s af met de kerstomaatjes, parmezaanschilfers en rucola. Breng op smaak met peper en zout, en serveer!
Pizza