Gegrilde Makreel Met Chimichurrisaus

Voorbereidingstijd
< 20 minutes
Bereidingstijd
approx. 10 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
    Voor de chimichurrisaus
  • ½ bosje peterselie
  • 2 el verse gehakte oregano
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode ui
  • 1 rood pepertje
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 tl limoensap
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 leeggehaalde, schoongemaakte makrelen
    Bereiding:
  1. Bereid eerst de saus. Spoel en droog de peterselie. Hak daarna fijn. Hak het knoflookteentje en de rode ui.
  2. Verwijder de zaadjes en het vlies in het pepertje. Snijd daarna in dunne reepjes. Pas de hoeveelheid aan naar uw keuze en smaak.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng.
  4. Leg de makrelen in een diepe schaal en voeg de helft van de chimichurrisaus toe. Dek de schaal af met plasticfolie en laat minstens een uur marineren.
  5. Zet de barbecue aan. Olie de grill goed in, zodat de vis niet blijft kleven en bak de makrelen enkele minuten aan de beide zijden.
  6. Serveer de vis met de rest van de chimichurrisaus.
Zeevruchten