Gegrild Rundvlees Met Groene Peper En Gremolata

Voorbereidingstijd
< 20 minutes
Bereidingstijd
approx. 20 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
    Voor de gremolata:
  • 1 bosje peterselie
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 el amandelpoeder
  • 1 teentje look
  • 1 snuifje cayennepeper
  • Zeezout en peper uit de molen
  • 2 sneden rundvlees van 300 g (rumpsteak of entrecote)
  • 1 portie groene peper
Voorbereiding:
  1. Bereid de gremolata. Snijd de schil van de citroen en sinaasappel tot zeste.
  2. Meng de fijne reepjes met de gewassen, gedroogde en geplukte peterselie, het amandelpoeder en het gepelde, gehakte lookteentje. Kruid af met cayennepeper, peper en zout.
  3. Strijk het vlees in met olijfolie en wrijf beide kanten stevig in met de gehakte groene peper.
  4. Leg het vlees op de barbecue, op hoge temperatuur. Laat het vlees gedurende 1,5 minuut aan weerszijden bakken en laat het daarna 5 minuten op een snijplank rusten. Snijd in repen van 1 à 2 cm dik.
  5. Leg de repen in een saladekom, overgiet met gremolata en serveer!
Rundvlees