Gegrilde Baars in Sauce Vierge

Voorbereidingstijd
10 minutes
Bereidingstijd
15 to 20 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 4 porties baars (geschubd en gestript)

  • Voor de sauce vierge:
  • 2 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • Sap van 1 citroen
  • 1/4 bosje bladpeterselie
  • 10 cl olijfolie
  • Zout naar smaak
Voorbereiding:
    Voor de vierge-saus:
  1. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak ze fijn.
  2. Was de peterselie en hak deze fijn. Pers de citroen uit en hak het witte uitje zeer fijn.
  3. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de olijfolie en het zout toe.
    Voorbereiding:
  1. Verhit de grillplaat.
  2. Dep de vis droog met wat keukenpapier en giet dan wat olijfolie over de vis.
  3. Plaats de vis op de grillplaat en bak 7 tot 8 minuten aan elke kant.
  4. Bedek de vis met de saus.
    Tip van de chef:
  1. Voeg een eetlepel geraspte gember toe, of wat verse munt.
  2. De peterselie kan worden vervangen door dille en het zout door Nuoc Mam (Vietnamese saus gemaakt van verschillende vissoorten).
Zeevruchten