Gambas-a-La-Plancha in Teriyakisaus

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
20 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 16 grote garnalen

  • Voor de teriyakisaus:
  • 10 cl Kikkoman sojasaus (groene dop)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/2 teentje knoflook
  • 5 cl rijstazijn (mirin)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel maïzena (optioneel)
Bereiding:
    Voor de teriyakisaus:
  1. Doe de sojasaus, mirin en suiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
  2. Voeg de fijngemaakte knoflook en gember toe. Laat tot de helft inkoken. Optioneel: maak een glad papje van de maïzena met wat water en voeg dit toe aan de saus.
De garnalen bereiden:
  1. Pel de garnalen. Houd de koppen en staarten apart.
  2. Verhit de grillplaat (plancha).
  3. Bedek de garnalen met een beetje teriyakisaus en bak ze 1 à 2 minuten aan beide zijden op de grillplaat.
  4. Serveer de garnalen met de rest van de teriyakisaus.
    Tip van de chef:
  1. Marineer de rauwe garnalen eerst gedurende 15 minuten in teriyakisaus.
  2. Voeg net voor het bakken een snufje Espelette-peper toe aan de garnalen – dat maakt ze extra lekker.

Zeevruchten