Pel de uien, snijd ze in tweeën en daarna in plakken, doe ze vervolgens in een koekenpan (of een wok uit de reeks Culinary Modular System) met hete olie en fruit ze gedurende 5 minuten op hoog vuur. Zet de warmtebron op z'n laagst, besprenkel de uien met suiker (en voeg evt. de geriste tijm toe) en laat de uien, af en toe roerend, ongeveer 25-30 minuten karamelliseren totdat ze zacht zijn en geen overtollig water meer bevatten. Voeg zout en peper toe. Wees zuinig met het zout – de taart bevat al voldoende zout.
Voor de taart
Verhit de grill tot 180 °C. Rol het deeg uit in de vorm van een pizzaplaat van de Culinary Modular System reeks – u moet voldoende hebben voor 2 bodems. Een beetje bloem toevoegen tijdens het rollen voorkomt dat het deeg aan de roller vastplakt. Sprenkel wat bloem op de pizzaplaat en leg de deegbodem erop. Smeer voorzichtig met een kwastje de zure room op het deeg, tot aan de randen. Verdeel daarna de afgekoelde uien gelijkmatig over de room. Bedek de taart tenslotte met de baconplakken en de geraspte kaas. Bak gedurende 20 minuten in een gesloten grill, of totdat het deeg mooi bruin is en de top van de taart goudbruin is. Laat de taart afkoelen.