Gegrilde Groentespiesen Ingewreven Met Chili

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
10 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 2 verse maïskolven, ontdaan van steel, blad en draden
  • 1 halfzoete of rode ui, in 12 partjes gesneden
  • 1 rode paprika, in 12 stukken van 2,5 cm gesneden
  • 1 gele paprika, in 12 stukken van 2,5 cm gesneden
  • 1 groene paprika, in 12 stukken van 2,5 cm gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gekruid zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel suiker
    Voorbereiding:
  1. Snijd de maïskolven met een groot koksmes in schijven van 2,5 cm. Rijg afwisselend maïs, ui en paprika aan 30 cm lange spiesen. Bestrijk de groenten gelijkmatig met olie. Meng gekruid zout, chilipoeder en suiker en strooi dit op beide zijden van de groenten. Verpak de spiesen in aluminiumfolie en leg 8 uur in de koelkast.
  2. Maak de grill klaar voor direct grillen. Plaats de onverpakte spiesen op het rooster over een matig kolenvuur. Gril de spiesen onder regelmatig draaien gedurende 10 tot 12 minuten of zo lang als nodig is totdat de groenten zacht en gaar zijn.
Groente