Runderspiesen (Kebabs)

Voorbereidingstijd
< 10 minutes
Bereidingstijd
5 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 800 g rundvlees (biefstuk of ander mals vlees)
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 rode paprika
  • 4 tot 6 witte champignons
  • 10 cl olijfolie
  • Zout naar smaak. Espelette peper
Voorbereiding:
  1. Was de paprika's en snijd ze in stukjes. Doe hetzelfde met de ui en snijd de champignons doormidden.
  2. Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm.
  3. Rijg de ingrediënten afwisselend aan de spiesen.
  4. Marineer de spiesen in een schaal met een beetje olijfolie en een snufje Espelette-peper.
  5. De spiesen bereiden: Verhit de grill.
  6. Bestrooi de spiesen met zout.
  7. Plaats de spiesen op de grill en braad ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.
    Tip van de chef:
    Voeg nooit zout toe aan de marinade: zout zorgt dat vlees, vis en groenten hun natuurlijke sappen verliezen.
Rundvlees