Banh Mi

Voorbereidingstijd
40 minutes
Bereidingstijd
approx. 5 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
    Voor de roze mayonaise:
  • 150 g mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 portie gehakte roze besjes
  • Voor de kipfricandeau:
  • 450 g kippenwit
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • Voor de afwerking:
  • 1 groene ui
  • 1 el gehakte koriander
  • 2 stokbroodjes
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • ½ rammenas
  • 1 bosje munt
    Voorbereiding:
  1. Meng de mayonaise met de rest van de ingrediënten.
  2. Doe het in blokjes gesneden kippenwit, de beschuit en de gehakte koriander in de kom van uw keukenrobot. Voeg het ei toe, kruid met peper en zout, en mix het geheel tot een homogene massa.
  3. Bevochtig lichtjes met de handen, neem een bolletje en plet het tussen uw handpalmen. Verwerk zo de volledige massa. Zet ze even aan de kant.
  4. Schraap de wortel en rammenas. Spoel de komkommer af. Snijd de groenten in julienne. Hak de ui fijn.
  5. Verwarm de barbecue voor en laat de kipfricandeaus enkele minuten bakken aan de beide kanten tot ze een mooie kleur hebben.
  6. Snijd de stokbroodjes overlangs door. Leg de twee helften open en smeer in met roze mayonaise. Werk af met de groenten en plaats de kipfricandeaus erbovenop. Sluit de banh mi en dien op met wat verse munt.
Kip