Gegrilde Groenten Met Balsamico

Voorbereidingstijd
20 minutes
Bereidingstijd
10 minutes
Voor personen
4
Ingrediënten:
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 120 ml balsamico azijn
  • 1 middelgrote gele pompoen, in schuine stukken gesnede
  • 1 middelgrote courgette, in schuine stukken gesneden
  • 1 middelgrote aubergine, in schijven van 12 mm gesneden
  • 1 rode ui, in schijven van 12 mm gesneden
  • 2 Roma-tomaten, in de lengte doormidden gesneden
  • 1 rode paprika, ontdaan van steel en zaad en in kwarten gesneden
  • 1 gele paprika, ontdaan van steel en zaad en in kwarten gesneden
  • 3 groene uien
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
    Bereiding:
  1. Verwarm de grill voor op de hoge stand.
  2. Was en snijd de groenten. Doe alle groenten samen met de groene ui in een braadslee. Bestrooi rijkelijk met zout en zwarte peper en schud het geheel om met olijfolie en 60 ml balsamico azijn. Leg de groenten met de gesneden kant naar beneden op de hete grill. Gril enkele minuten aan beide zijden totdat alles zacht is en een mooi grillpatroontje heeft.
  3. Verwijder van de grill en schud nog eens om met een 60 ml balsamico azijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Groente